Φλώρινα - Προορισμός για όλες τις εποχές

13.06.2012 - Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από τον πολύ βαρύ φετινό χειμώνα που βιώσαμε όλοι μας, με τους μεγάλους παγετούς, τις θερμοκρασίες να φτάνουν μέχρι και τους -30 βαθμούς και τους συνεχείς αποχιονισμούς, ο Δήμος Φλώρινας προέβη στη δημοπράτηση έργων ασφαλτόστρωσης συνολικού προϋπολογισμού 651.591€.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν περιλαμβάνουν ενδεικτικά τις οδούς Καστρισιανάκη Χαράλαμπου, Ιωάννη Άρτη, Λεωφόρος Ελευθερίας, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά, Μεγαρόβου, οικισμό Νεοφώτιστων, αυλές σχολείων και θα συνεχιστούν και σε δρόμους τοπικών κοινοτήτων.

Δελτία Τύπου

17.09.2014 - Συνεδρίασε για πρώτη φορά το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Όλγας Μούσιου- Μυλωνά και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε για πρώτη φορά το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 με δύο θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης και επτά σε αυτή.
Πριν τη συζήτηση των θεμάτων, ο κ. Δήμαρχος είπε:
«Θέλω να σας συγχαρώ όλους για την εκλογή σας, να σας ευχηθώ καλή θητεία και να θυμίσω σε όλους ότι βρισκόμαστε εδώ, για να λειτουργήσουμε συνενωτικά και εποικοδομητικά για το καλό του Δήμου μας, για το καλό των συμπολιτών μας.
Μετά την εκλογική αναμέτρηση, δεν υπάρχουν πλέον δικοί μας και δικοί σας. Εδώ, όλοι συνεργαζόμαστε, για να πάμε το Δήμο ένα βήμα πιο μπροστά.
Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να σας ενημερώσω ότι την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια συνάντηση στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης με τον Υπουργό, όπου υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση για τη βελτίωση και τη συμπλήρωση των υποδομών του μεθοριακού σταθμού Νίκης. Ο Δήμος Φλώρινας με ενέργειες που έχει κάνει προς τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό, κατάφερε να του δοθούν πρόσθετα χρήματα στο μεθοριακό σταθμό της Νίκης, για να λειτουργήσει καλύτερα. Επίσης, σύντομα θα υπάρξει και μια δεύτερη χρηματοδότηση από τον Πρωθυπουργό, ύψους 1.000.000,00 ευρώ για έξι μεθοριακούς σταθμούς, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο δικός μας της Νίκης, στη συνέχεια θα γίνει και η προμήθεια ειδικών οργάνων και σκάνερ, για τη μεγαλύτερη ασφάλεια».
Ο κ. Παπασωτηρίου, εκπροσωπώντας τη μείζονα αντιπολίτευση ευχήθηκε καλή θητεία σε όλους τους Δημοτικούς συμβούλους. Ευχήθηκε να γίνουν πράξη τα λεγόμενα του Δημάρχου και εξήρε την πρωτοβουλία του κ. Ορφανού και της Δημοτικής Αρχής για το τελωνείο της Νίκης.
Από την ελάσσονα μειοψηφία ο κ. Γκέκτσης ευχήθηκε επίσης καλή θητεία και καλή επιτυχία στη νέα Δημοτική Αρχή και να εργαστούν όλοι μονιασμένοι για το καλό της Φλώρινας.
Η κ. Σταύρου ευχήθηκε με τη σειρά της καλή θητεία και σε κάθε σύμβουλο να υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το καλό της Φλώρινας .
Η κ. Παπαναστασίου ευχήθηκε να δουλέψουν όλοι όσο μπορούν καλύτερα για το συμφέρον του λαού της Φλώρινας.

Περισσότερα...

15.09.2014 - Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και του Δήμου Φλώρινας για την αναβάθμιση των υποδομών του μεθοριακού σταθμού της Νίκης (Foto+Video)

 

15092014 1

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και του Δήμου Φλώρινας για την αναβάθμιση των υποδομών του μεθοριακού σταθμού της Νίκης.
Η παραπάνω σύμβαση, η οποία υπογράφηκε από τον Υπουργό Μακεδονίας- Θράκης κ. Γιώργο Ορφανό και το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, αποτελεί μέρος της συνολικής σύμβασης με προϋπολογισμό 525.000 ευρώ και προβλέπει την ανάδειξη των υποδομών των μεθοριακών σταθμών Προμαχώνα, Κήπων, Ορμενίου, Καστανεών, Κυπρίνου και Νίκης.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Υπουργός είπε:
«Αυτή είναι η πρώτη φάση• θα ακολουθήσει μία δεύτερη σύμβαση από τους έξι Δήμους σε σύνολο δέκα.

 

Περισσότερα...

12.09.2014 - Στον αγιασμό έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, παρευρέθηκε την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος(Foto + Video)

12092014 1

Στον αγιασμό έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, παρευρέθηκε την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Συγκεκριμένα, ο κ. Δήμαρχος παρέστη στο 2ο Γυμνάσιο, όπου τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος.
Στο τέλος του αγιασμού, ο κ. Βοσκόπουλος είπε:
«Για τη νέα σχολική χρονιά, εύχομαι στα παιδιά μας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς υγεία, κουράγιο, υπομονή και επιτυχία στο δύσκολο έργο που τους περιμένει.
Φέτος, η σχολική χρονιά ξεκινά με καλύτερες προϋποθέσεις στον τομέα των υποδομών, αλλά και με προβλήματα σ' ότι αφορά το οικονομικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε, λόγω της οικονομικής κρίσης και των μέτρων που ελήφθησαν και λαμβάνονται. Τα οικονομικά του Δήμου, και γενικότερα της Αυτοδιοίκησης έχουν συρρικνωθεί επικίνδυνα, και ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των σχολικών μονάδων, όπως θα θέλαμε.
Η πολιτική της μείωσης του κοινωνικού κράτους δημιουργεί πρόσθετες υποχρεώσεις πρόνοιας στην Αυτοδιοίκηση και σημαντική επιβάρυνση στα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας.
Περνάμε δύσκολα. Γνωρίζουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται. Όμως πρέπει να προχωρήσουμε βλέποντας μπροστά, για να ξεπεράσουμε τα αδιέξοδα.

 

Περισσότερα...

09.09.2014 - Aνακοίνωση των νέων Αντιδημάρχων του Δήμου Φλώρινας (Foto+Video)

09092014 1

Στην ανακοίνωση των νέων Αντιδημάρχων του Δήμου Φλώρινας προχώρησε τη Δευτέρα 08 Σεπτεμβρίου 2014 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Συγκεκριμένα ο κ. Δήμαρχος είπε:
«Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, εκλέξαμε το νέο Προεδρείο, όπου εκλέχθηκαν η κ. Όλγα Μούσιου- Μυλωνά ως Πρόεδρος, από το συνδυασμό μας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ», ο κ. Μαυρουδής Στέφανος ως Αντιπρόεδρος από το συνδυασμό «ΕΝΟΤΗΤΑ- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντινίδη και η κ. Σταύρου- Λιθοξοΐδου Κατερίνα ως Γραμματέας από το συνδυασμό «ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», με επικεφαλή τον κ. Αργυριάδη.
Στην Οικονομική επιτροπή εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη από το συνδυασμό μας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ», οι κ.κ., Απιδόπουλος Γεώργιος, Αριστείδου Αριστείδης, Καρακόλης Μιχάλης, Λουκάς Δημήτριος και Σερίδης Πέτρος, ως τακτικά μέλη και οι κ.κ. Αλεξιάδης Νικόλαος, Ευαγγέλου Νικόλαος, Τσορμπάρης Σωτήριος ως αναπληρωματικά και από το συνδυασμό «ΕΝΟΤΗΤΑ- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» με επικεφαλή τον κ. Κωνσταντινίδη ως τακτικά μέλη οι κ.κ. Ακριτίδης Αλέξανδρος, Καρυπίδης Νικόλαος και Παπασωτηρίου Σταύρος και ως αναπληρωματικά οι κ.κ. Μαρουδής Στέφανος, Ρασάικος Τραϊανός.

 

Περισσότερα...

08.09.2014 - Συνεδρίασε σε ειδική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, την Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014

08092014 1

Υπό την προεδρία του κ. Γιώργου Απιδόπουλου, πρώτου σε σταυρούς του επιτυχόντος συνδυασμού, συνεδρίασε σε ειδική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, την Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014, με τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

 • «Εκλογή μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φλώρινας (εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φλώρινας), για την πρώτη περίοδο της τρέχουσας δημοτικής θητείας έως 05-03-2017».

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε η κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά με 28 σταυρούς από το συνδυασμό του κ. Βοσκόπουλου Ιωάννη, Αντιπρόεδρος ο κ. Μαυρουδής Στέφανος με 25 σταυρούς από το συνδυασμό του κ. Κωνσταντινίδη και γραμματέας η κ. Σταύρου- Λιθοξοϊδου Κατερίνα με 24 σταυρούς από το συνδυασμό του κ. Αργυριάδη.

 

Περισσότερα...

08.09.2014 - Μήνυμα Δημάρχου Φλώρινας για τη νέα σχολική χρονιά

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

dimarxos florinasΓια τη νέα σχολική χρονιά, εύχομαι στα παιδιά μας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς υγεία, κουράγιο, υπομονή και επιτυχία στο δύσκολο έργο που τους περιμένει.
Φέτος, η σχολική χρονιά ξεκινά με καλύτερες προϋποθέσεις στον τομέα των υποδομών, αλλά και με προβλήματα σ' ότι αφορά το οικονομικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε, λόγω της οικονομικής κρίσης και των μέτρων που ελήφθησαν και λαμβάνονται. Τα οικονομικά του Δήμου, και γενικότερα της Αυτοδιοίκησης έχουν συρρικνωθεί επικίνδυνα, και ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των σχολικών μονάδων, όπως θα θέλαμε.
Η πολιτική της μείωσης του κοινωνικού κράτους δημιουργεί πρόσθετες υποχρεώσεις πρόνοιας στην Αυτοδιοίκηση και σημαντική επιβάρυνση στα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας.
Περνάμε δύσκολα. Γνωρίζουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται. Όμως πρέπει να προχωρήσουμε βλέποντας μπροστά, για να ξεπεράσουμε τα αδιέξοδα.

06.09.2014 - Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας - Εγγραφές

06092014 1ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ανακοινώνει ότι δέχεται εγγραφές για το νέο σχολικό έτος 2014-2015. Είναι δημόσιο σχολείο. Η φοίτηση διαρκεί 18 μήνες και είναι δωρεάν. Απευθύνεται σε άτομα από 18 ετών και πάνω που έχουν τελειώσει το Δημοτικό ή εγκατέλειψαν το Γυμνάσιο.

Προσφέρει:

 • Απολυτήριο Γυμνασίου
 • Ουσιαστική μόρφωση προσαρμοσμένη σε ενήλικες
 • Βασικές γνώσεις ελληνικής γλώσσας, αγγλικών και πληροφορικής
 • Συμβουλευτική καθοδήγηση για την εργασία
 • Συμβουλευτική υποστήριξη από Ψυχολόγο

Οι μέρες και ώρες λειτουργίας του είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή, 4.30 – 8.30 απόγευμα.

Στη Φλώρινα στεγάζεται στο 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας, ενώ λειτουργεί Παράρτημα και στο Αμύνταιο, που στεγάζεται στο ΕΠΑΛ Αμυνταίου.

Η φοίτηση είναι δωρεάν.

Όσοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, είτε στη Φλώρινα είτε στο Παράρτημα Αμυνταίου, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα παρακάτω τηλέφωνα:

2385044858 και 6972253462.

Αιτήσεις επίσης γίνονται δεκτές στα ΚΕΠ και στους Δήμους Φλώρινας και Αμυνταίου.

06.09.2014 - Συνάντηση Δημάρχου με το νέο Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου

05092014

Με το νέο Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας κ. Κωνσταντίνο Σιάκο και το Γενικό Γραμματέα κ. Χρήστο Δεληγιώργη συναντήθηκε την Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2014 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος στο γραφείο του.
Στη συνάντηση που είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο Δήμο Φλώρινας και δεσμεύτηκαν για τη μεταξύ τους συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου.

27.08.2014 - Εγκαίνια του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας

Παρουσία της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων κ. Βάσως Κόλλια θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας, την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 και ώρα 20:00, στο χώρο του κέντρου στην οδό Στεφάνου Δραγούμη 4 (εντός Στοάς Τέγου) στον 2ο όροφο.
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00πμ έως τις 16:00, με τηλέφωνο επικοινωνίας: 23850 24081, fax: 23850 24083 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και απευθύνεται σε όσες κυρίες έχουν δεχτεί οποιασδήποτε μορφής βία.

27.08.2014 - Οι πράσινοι τροχήλατοι κάδοι αποσύρονται οριστικά την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 και τη θέση τους παίρνουν οι βυθιζόμενοι κάδοι

Οι πράσινοι τροχήλατοι κάδοι αποσύρονται οριστικά την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 και τη θέση τους παίρνουν οι βυθιζόμενοι κάδοι.
Ο Δήμος Φλώρινας στην προσπάθεια του να προφυλάξει ακόμα περισσότερο τη δημόσια υγεία και αισθητική, τοποθέτησε Βυθιζόμενους Κάδους Απορριμμάτων με χωρητικότητα 7 προς 1 σε σχέση με τους κλασσικούς πράσινους τροχήλατους. Παρακαλούνται οι κάτοικοι των περιοχών να εναποθέτουν τα οικιακά στερεά απορρίμματα στον πράσινο στρόγγυλο κάδο και το ανακυκλώσιμο χαρτί στον τετράγωνο μπλε.
Σχετικά με τη σωστή λειτουργία τους σας γνωρίζουμε τα εξής:
- Όταν αναβοσβήνει το πράσινο ενδεικτικό λαμπάκι σε σχήμα «V» σημαίνει ότι ο βυθιζόμενος κάδος τελεί σε λειτουργία συμπίεσης, θα πρέπει να περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να παραμείνει μόνιμα πράσινο για να κάνουμε χρήση του κάδου.
- Δεν τοποθετούμε στους βυθιζόμενους κάδους σκληρά αντικείμενα όπως: ξύλα ή σκληρά πλαστικά, υπάρχει κίνδυνος κακής συμπίεσης.
- Δεν παρκάρουμε μπροστά από τους βυθιζόμενους κάδους γιατί παρεμποδίζουμε την αποκομιδή.
- Δεν αφήνουμε ποτέ ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, καναπέδες, μπάζα κ.α.) μπροστά στους βυθιζόμενους κάδους, ούτε στην είσοδο της οικοδομής.

Τηλέφωνο Υπηρεσίας Καθαριότητας 23850 22621

26.08.2014 - Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014 η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Φλώρινας (Foto+Video)

 

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014 η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Φλώρινας, παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων, καθώς και πλήθους κόσμου. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, μαζί με τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως πατέρα Ιουστίνο Μπαρδάκα.
Το θρησκευτικό όρκο διάβασε ο κ. Θεόκλητος, τον οποίο επανέλαβαν και οι νεοεκλεγέντες Σύμβουλοι και εκπρόσωποι.
Κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο νυν και επανεκλέγεις Δήμαρχος κ. Γιάννης Βοσκόπουλος είπε:
«Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας νέας πενταετούς θητείας.
Η τετραετία που πέρασε ήταν από τις σημαντικότερες στην ιστορία του Δήμου μας.
Παραλάβαμε έναν Δήμο χωρίς συγκεκριμένο προσανατολισμό και σχέδιο ανάπτυξης.
Σήμερα ξέρουμε τους στόχους μας, το στρατηγικό μας σχέδιο και τα μέσα με τα οποία θα φτάσουμε στην υλοποίηση του.
Συμβάλαμε ουσιαστικά να γίνει η μετάβαση μας στον «Καλλικράτη» με ομαλότητα, χωρίς τριγμούς και προβλήματα για τον πολίτη.
Φίλες και φίλοι,
Η πορεία που ξεκινήσαμε μαζί ήταν κοπιαστική, με όραμα στόχους και σχεδιασμό, για ένα Δήμο σύγχρονο και αποτελεσματικό, που να ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες και τα νέα δεδομένα. Να μεταβούμε σε έναν Δήμο λειτουργικό και υπηρέτη των Δημοτών μας.
Μέσα στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, από την οικονομική κρίση και την περιστολή των πιστώσεων και των προγραμμάτων, κάναμε το καλύτερο με πολύ και μεθοδική δουλειά.
Υλοποιήσαμε στόχους που πριν λίγα χρόνια φάνταζαν ως ευσεβείς πόθοι.
Η Τηλεθέρμανση της Φλώρινας βρίσκεται στη φάση της υλοποίησης.

25082014 1

 

Περισσότερα...

25.08.2014 - Ολοκληρώθηκαν οι κεντρικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Φλώρινας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τις 18 έως και τις 24 Αυγούστου 2014 (Foto+Video)

 

Ολοκληρώθηκαν οι κεντρικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Φλώρινας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τις 18 έως και τις 24 Αυγούστου 2014.
Συγκεκριμένα, το Σαββάτο 23 Αυγούστου 2014 το πρόγραμμα περιελάμβανε το Ανοιχτό Τουρνουά Τένις Ανδρών- Γυναικών, από το Τμήμα Αντισφαίρισης της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, τη δημιουργική Αθλητική Εβδομάδα, από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Φλώρινας «ΠΗΓΑΣΟΣ», το ανοιχτό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, από τον ΑΣΕΑ Φλώρινας «ΣΑΡΙΣΕΣ», εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και την Κυριακή 24 Αυγούστου, καθώς και την παρουσίαση των πεπραγμένων του Συλλόγου των Εν Αθήναις Φλωρινιωτών «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» σε σχέση με τη Φλώρινα και την παρουσίαση των βιβλίων των συγγραφέων- αθλητών Νίκου Μιχαλόπουλου και Άννας Βερούλη Ονειρεύομαι- Θέλω- Μπορώ.

24082014 1
Την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014 οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με το 6ο φεστιβάλ μουσικής και τα χορευτικά του Πολιτιστικού, Μορφωτικού, Αθλητικού Συλλόγου «ΑΜΥΝΤΑΣ» Σκοπιάς, του Μορφωτικού- Εκπαιδευτικού- Περιβαλοντολλογικού- Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες» Ιτιάς, του Πολιτιστικού, Μορφωτικού, Εκπαιδευτικού, Λαογραφικού, Περιβαντολογικού Συλλόγου Νεοχωρακίου και του Μορφωτικού, Εκπολιτιστικού, Αθλητικού Συλλόγου (ΜΕΑΣ) Αμμοχωρίου.
Κατά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Θεοδόσιος Καραγκιοζίδης ευχαρίστησε τους συλλόγους και τους φορείς που πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις και ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

 

Περισσότερα...

23.08.2014 - Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Παρασκευής 22 Αυγούστου 2014 (Foto+Video)

 

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Παρασκευής 22 Αυγούστου 2014, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Φλώρινας. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιελάμβανε ανοιχτό τουρνούα τένις, εκδηλώσεις στο ΔΑΚ Φλώρινας στο πλαίσιο της Δημιουργικής Αθλητικής Εβδομάδας, βραδιά χορού από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας, το 6ο Φεστιβάλ Μουσικής Φλώρινας και τη συναυλία των Blues Wire.
Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει:

27082014 1

 

Περισσότερα...

23.08.2014 - Συνεδρίασε την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας

Υπό την Προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας συνεδρίασε την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα οποία ψηφίστηκαν ομόφωνα είναι:
- «Καταβολή Δ΄ τακτικής επιχορήγησης ποσού 200.000,00 € του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας για το έτος 2014», με εισηγήτρια την κ. Φανή Παπαϊωάννου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
- «Καταβολή επιχορήγησης ποσού 72.912,92 € του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας για το έτος 2014», με εισηγήτρια την κ. Φανή Παπαϊωάννου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
- «Επιστροφή λόγω αυτόματης ανάκλησης της χρηματοδότησης καταβληθέντων ποσών», με εισηγήτρια την κ. Φανή Παπαϊωάννου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
- «Έγκριση της υπ΄ αριθ. 284/2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Φλώρινας που αφορά στην αναμόρφωση σχεδίου προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014 του Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Φανή Παπαϊωάννου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

22.08.2014 - Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014 η τέταρτη ημέρα των Πολιτιστικών Δρώμενων 2014 του Δήμου Φλώρινας (Foto+Video)

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014 η τέταρτη ημέρα των Πολιτιστικών Δρώμενων 2014 του Δήμου Φλώρινας.
Συγκεκριμένα, στις 20:00 στο Νέο Πάρκο Φλώρινας έλαβε χώρα επίδειξη ξιφασκίας από τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας.
Την ίδια ώρα στο 3ο Γυμνάσιο εμφανίστηκαν τα τμήματα ρυθμικής γυμναστικής και μοντέρνου χορού της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας με υπεύθυνες τις κ.κ. Αγγελική Σουμπάση, Ματθαίου Γεωργία και Βράντση Ελένη.
Ακλούθησε στο 1ο-2ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας χοροθέατρο της Λέσχης Πολιτισμού Φλωρινας με υπεύθυνες τις κ.κ. Βιβή Κοσκοσά και Φανή Βράντση.
Οι χθεσινές εκδηλώσεις έκλεισαν με ποντιακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας και της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑΣ» Αμμοχωρίου.

22082014 1

Το σημερινό και το αυριανό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Περισσότερα...

21.08.2014 - Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014 η τρίτη ημέρα των Πολιτιστικών Δρώμενων 2014 του Δήμου Φλώρινας (Foto +Video)

 

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014 η τρίτη ημέρα των Πολιτιστικών Δρώμενων 2014 του Δήμου Φλώρινας.

Συγκεκριμένα, στις 19:30 στο 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας παρουσιάστηκε πρόγραμμα χορευτικής γυμναστικής του ΠΑΣ Φλώρινας με υπεύθυνη την κ. Θεοχαροπούλου Βασιλική.
Αμέσως μετά ακολούθησε πρόγραμμα ρυθμικής γυμναστικής με υπεύθυνη την κ. Ιορδάνου Γεωργία.
Η βραδιά έκλεισε, στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο, με ένα μουσικό αφιέρωμα από την ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης», όπου μας παρουσίασε έργα του μεγάλου δημιουργού, που φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από το θάνατό του. Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου Φλώρινας με το Σύλλογο Θεσσαλών & Φίλων Ν. Φλώρινας και την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Φλώρινας, παρακολούθησε πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών, που διασκέδασε τραγουδώντας αλλά και χορεύοντας με τις μεγάλες μουσικές επιτυχίες.

20082014 3

 

Το σημερινό και το αυριανό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Περισσότερα...

20.08.2014 - Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 19 Αυγούστου 2014 η δεύτερη ημέρα των Πολιτιστικών Δρώμενων 2014 του Δήμου Φλώρινας (Foto+Video)

 20082014 1

 Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 19 Αυγούστου 2014 η δεύτερη ημέρα των Πολιτιστικών Δρώμενων 2014 του Δήμου Φλώρινας.

Συγκεκριμένα, στις 20:30 στο 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας ο Σύλλογος Γυναικών ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπλατάνου «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Καλλινίκης «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ», ο Αθλητικός, Μορφωτικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΑΣ» Αχλάδας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» Σιταριάς παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.
Αμέσως μετά στο 1ο-2ο Δ.Σ. Φλώρινας παρακολουθήσαμε μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας στη θεατρική παράσταση «Λυσιστράτη σε Ανασχηματισμό». Ένα εγχείρημα των παιδιών που από ότι φάνηκε ενθουσίασε το πολυπληθές κοινό, αφού το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Περισσότερα...

19.08.2014 - Επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2014 του Δήμου Φλώρινας (Foto+Video)

19082014 1

Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2014 του Δήμου Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014, η διάρκεια των οποίων θα είναι εφτά ημέρες μέχρι και την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014.
Συγκεκριμένα, χθες οι Φλωρινιώτες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν στο χώρο του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας, τους κανταδώρους Γ' Η-Λικίου οι οποίοι με το δικό τους τρόπο, μας ταξίδεψαν σε ρομαντικές εποχές, ενώ στο χώρο του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου ακολούθησαν χορευτικά συγκροτήματα από το Αρμενοχώρι, τη Βεύη, το Μεσοχώρι και τη Μ.Κ.Ο. Πελαγονία- Χορευτικός Όμιλος Κεσίδη.
Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Δημήτριος Χήρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πρεσπών κ. Πασχαλίδης και εκπρόσωποι φορέων.
Κατά την επίσημη έναρξη, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος στο χαιρετισμό του είπε:
«Πιστοί στην αμοιβαία υπόσχεση μας, βρισκόμαστε και πάλι όλοι μαζί σε μια ξεχωριστή βραδιά για τη Φλώρινα και τους πολίτες της. Για μια βδομάδα θα ζήσουμε ό,τι ξεχωριστό πολιτιστικά έχει να παρουσιάσει ο Δήμος μας, στα «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2014».
Αξίζει να επισημάνω ότι η οικονομική στενότητα δεν μας επιτρέπει να επεκτείνουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και στις Δημοτικές κοινότητες του Δήμου μας όπως θα θέλαμε και περιοριζόμαστε αναγκαστικά μόνο στην πόλη της Φλώρινας. είμαστε όμως παρόντες στις τοπικές τους γιορτές τις οποίες στηρίζουμε.

 

Περισσότερα...

19.08.2014 - Εγκαίνια του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας

Παρουσία της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων κ. Βάσως Κόλλια θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας, την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 και ώρα 20:00, στο χώρο του κέντρου στην οδό Στεφάνου Δραγούμη 4 (εντός Στοάς Τέγου) στον 2ο όροφο.
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00πμ έως τις 16:00, με τηλέφωνο επικοινωνίας: 23850 24081, fax: 23850 24083 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και απευθύνεται σε όσες κυρίες έχουν δεχτεί οποιασδήποτε μορφής βία.

18.08.2014 - Πρόγραμμα της Δημιουργικής Αθλητικής Εβδομάδας

Το πρόγραμμα της Δημιουργικής Αθλητικής Εβδομάδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως και τις 24 Αυγούστου 2014 στο ΔΑΚ Φλώρινας (γήπεδο ποδοσφαίρου), στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου, για τις δύο πρώτες μέρες περιλαμβάνει:
Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Αυγούστου 2014
Θα παρευρεθούν και θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Αθλητικής Εβδομάδας από 18:00 έως 21:00:
1. Ιάσωνας Ιωαννίδης, Φλωρινιώτης αθλητής της ΓΕΦ, Πρωταθλητής Ελλάδος στα 5000μ, τελειόφοιτος ΤΕΦΑΑ.
2. Νικολέτα Λαδά, Βαλκανιονίκης στο Βάδην, πρώην αθλήτρια της ΓΕΦ και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, καθηγήτρια φυσικής αγωγής
3. Στέλιος Κεσίδης, πρωταθλητής στο άλμα σε ύψος ,πρώην αθλητής της ΓΕΦ και ΟΦΚΑ Σερρών, καθηγητής φυσικής αγωγής
4. Νίκος Πετρόπουλος, προπονητής ποδοσφαίρου, εργάζεται στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού στην Αθήνα, καθηγητής φυσικής αγωγής.

 • eservices
  Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες
 • apofaseis
  Αποφάσεις

Δήμος Φλώρινας

Μεγάλου Αλεξάνδρου 97

Φλώρινα, ΤΚ 53100

Τηλ. Κέντρο 23853 51000