Φλώρινα - Προορισμός για όλες τις εποχές

13.06.2012 - Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από τον πολύ βαρύ φετινό χειμώνα που βιώσαμε όλοι μας, με τους μεγάλους παγετούς, τις θερμοκρασίες να φτάνουν μέχρι και τους -30 βαθμούς και τους συνεχείς αποχιονισμούς, ο Δήμος Φλώρινας προέβη στη δημοπράτηση έργων ασφαλτόστρωσης συνολικού προϋπολογισμού 651.591€.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν περιλαμβάνουν ενδεικτικά τις οδούς Καστρισιανάκη Χαράλαμπου, Ιωάννη Άρτη, Λεωφόρος Ελευθερίας, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά, Μεγαρόβου, οικισμό Νεοφώτιστων, αυλές σχολείων και θα συνεχιστούν και σε δρόμους τοπικών κοινοτήτων.

Δελτία Τύπου

27.08.2014 - Εγκαίνια του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας

Παρουσία της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων κ. Βάσως Κόλλια θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας, την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 και ώρα 20:00, στο χώρο του κέντρου στην οδό Στεφάνου Δραγούμη 4 (εντός Στοάς Τέγου) στον 2ο όροφο.
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00πμ έως τις 16:00, με τηλέφωνο επικοινωνίας: 23850 24081, fax: 23850 24083 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και απευθύνεται σε όσες κυρίες έχουν δεχτεί οποιασδήποτε μορφής βία.

27.08.2014 - Οι πράσινοι τροχήλατοι κάδοι αποσύρονται οριστικά την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 και τη θέση τους παίρνουν οι βυθιζόμενοι κάδοι

Οι πράσινοι τροχήλατοι κάδοι αποσύρονται οριστικά την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 και τη θέση τους παίρνουν οι βυθιζόμενοι κάδοι.
Ο Δήμος Φλώρινας στην προσπάθεια του να προφυλάξει ακόμα περισσότερο τη δημόσια υγεία και αισθητική, τοποθέτησε Βυθιζόμενους Κάδους Απορριμμάτων με χωρητικότητα 7 προς 1 σε σχέση με τους κλασσικούς πράσινους τροχήλατους. Παρακαλούνται οι κάτοικοι των περιοχών να εναποθέτουν τα οικιακά στερεά απορρίμματα στον πράσινο στρόγγυλο κάδο και το ανακυκλώσιμο χαρτί στον τετράγωνο μπλε.
Σχετικά με τη σωστή λειτουργία τους σας γνωρίζουμε τα εξής:
- Όταν αναβοσβήνει το πράσινο ενδεικτικό λαμπάκι σε σχήμα «V» σημαίνει ότι ο βυθιζόμενος κάδος τελεί σε λειτουργία συμπίεσης, θα πρέπει να περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να παραμείνει μόνιμα πράσινο για να κάνουμε χρήση του κάδου.
- Δεν τοποθετούμε στους βυθιζόμενους κάδους σκληρά αντικείμενα όπως: ξύλα ή σκληρά πλαστικά, υπάρχει κίνδυνος κακής συμπίεσης.
- Δεν παρκάρουμε μπροστά από τους βυθιζόμενους κάδους γιατί παρεμποδίζουμε την αποκομιδή.
- Δεν αφήνουμε ποτέ ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, καναπέδες, μπάζα κ.α.) μπροστά στους βυθιζόμενους κάδους, ούτε στην είσοδο της οικοδομής.

Τηλέφωνο Υπηρεσίας Καθαριότητας 23850 22621

26.08.2014 - Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014 η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Φλώρινας (Foto+Video)

 

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014 η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Φλώρινας, παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων, καθώς και πλήθους κόσμου. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, μαζί με τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως πατέρα Ιουστίνο Μπαρδάκα.
Το θρησκευτικό όρκο διάβασε ο κ. Θεόκλητος, τον οποίο επανέλαβαν και οι νεοεκλεγέντες Σύμβουλοι και εκπρόσωποι.
Κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο νυν και επανεκλέγεις Δήμαρχος κ. Γιάννης Βοσκόπουλος είπε:
«Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας νέας πενταετούς θητείας.
Η τετραετία που πέρασε ήταν από τις σημαντικότερες στην ιστορία του Δήμου μας.
Παραλάβαμε έναν Δήμο χωρίς συγκεκριμένο προσανατολισμό και σχέδιο ανάπτυξης.
Σήμερα ξέρουμε τους στόχους μας, το στρατηγικό μας σχέδιο και τα μέσα με τα οποία θα φτάσουμε στην υλοποίηση του.
Συμβάλαμε ουσιαστικά να γίνει η μετάβαση μας στον «Καλλικράτη» με ομαλότητα, χωρίς τριγμούς και προβλήματα για τον πολίτη.
Φίλες και φίλοι,
Η πορεία που ξεκινήσαμε μαζί ήταν κοπιαστική, με όραμα στόχους και σχεδιασμό, για ένα Δήμο σύγχρονο και αποτελεσματικό, που να ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες και τα νέα δεδομένα. Να μεταβούμε σε έναν Δήμο λειτουργικό και υπηρέτη των Δημοτών μας.
Μέσα στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, από την οικονομική κρίση και την περιστολή των πιστώσεων και των προγραμμάτων, κάναμε το καλύτερο με πολύ και μεθοδική δουλειά.
Υλοποιήσαμε στόχους που πριν λίγα χρόνια φάνταζαν ως ευσεβείς πόθοι.
Η Τηλεθέρμανση της Φλώρινας βρίσκεται στη φάση της υλοποίησης.

25082014 1

Περισσότερα...

25.08.2014 - Ολοκληρώθηκαν οι κεντρικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Φλώρινας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τις 18 έως και τις 24 Αυγούστου 2014 (Foto+Video)

 

Ολοκληρώθηκαν οι κεντρικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Φλώρινας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τις 18 έως και τις 24 Αυγούστου 2014.
Συγκεκριμένα, το Σαββάτο 23 Αυγούστου 2014 το πρόγραμμα περιελάμβανε το Ανοιχτό Τουρνουά Τένις Ανδρών- Γυναικών, από το Τμήμα Αντισφαίρισης της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, τη δημιουργική Αθλητική Εβδομάδα, από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Φλώρινας «ΠΗΓΑΣΟΣ», το ανοιχτό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, από τον ΑΣΕΑ Φλώρινας «ΣΑΡΙΣΕΣ», εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και την Κυριακή 24 Αυγούστου, καθώς και την παρουσίαση των πεπραγμένων του Συλλόγου των Εν Αθήναις Φλωρινιωτών «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» σε σχέση με τη Φλώρινα και την παρουσίαση των βιβλίων των συγγραφέων- αθλητών Νίκου Μιχαλόπουλου και Άννας Βερούλη Ονειρεύομαι- Θέλω- Μπορώ.

24082014 1
Την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014 οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με το 6ο φεστιβάλ μουσικής και τα χορευτικά του Πολιτιστικού, Μορφωτικού, Αθλητικού Συλλόγου «ΑΜΥΝΤΑΣ» Σκοπιάς, του Μορφωτικού- Εκπαιδευτικού- Περιβαλοντολλογικού- Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες» Ιτιάς, του Πολιτιστικού, Μορφωτικού, Εκπαιδευτικού, Λαογραφικού, Περιβαντολογικού Συλλόγου Νεοχωρακίου και του Μορφωτικού, Εκπολιτιστικού, Αθλητικού Συλλόγου (ΜΕΑΣ) Αμμοχωρίου.
Κατά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Θεοδόσιος Καραγκιοζίδης ευχαρίστησε τους συλλόγους και τους φορείς που πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις και ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

 

Περισσότερα...

23.08.2014 - Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Παρασκευής 22 Αυγούστου 2014 (Foto+Video)

 

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Παρασκευής 22 Αυγούστου 2014, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Φλώρινας. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιελάμβανε ανοιχτό τουρνούα τένις, εκδηλώσεις στο ΔΑΚ Φλώρινας στο πλαίσιο της Δημιουργικής Αθλητικής Εβδομάδας, βραδιά χορού από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας, το 6ο Φεστιβάλ Μουσικής Φλώρινας και τη συναυλία των Blues Wire.
Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει:

27082014 1

 

Περισσότερα...

23.08.2014 - Συνεδρίασε την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας

Υπό την Προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας συνεδρίασε την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα οποία ψηφίστηκαν ομόφωνα είναι:
- «Καταβολή Δ΄ τακτικής επιχορήγησης ποσού 200.000,00 € του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας για το έτος 2014», με εισηγήτρια την κ. Φανή Παπαϊωάννου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
- «Καταβολή επιχορήγησης ποσού 72.912,92 € του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας για το έτος 2014», με εισηγήτρια την κ. Φανή Παπαϊωάννου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
- «Επιστροφή λόγω αυτόματης ανάκλησης της χρηματοδότησης καταβληθέντων ποσών», με εισηγήτρια την κ. Φανή Παπαϊωάννου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
- «Έγκριση της υπ΄ αριθ. 284/2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Φλώρινας που αφορά στην αναμόρφωση σχεδίου προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014 του Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Φανή Παπαϊωάννου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

22.08.2014 - Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014 η τέταρτη ημέρα των Πολιτιστικών Δρώμενων 2014 του Δήμου Φλώρινας (Foto+Video)

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014 η τέταρτη ημέρα των Πολιτιστικών Δρώμενων 2014 του Δήμου Φλώρινας.
Συγκεκριμένα, στις 20:00 στο Νέο Πάρκο Φλώρινας έλαβε χώρα επίδειξη ξιφασκίας από τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας.
Την ίδια ώρα στο 3ο Γυμνάσιο εμφανίστηκαν τα τμήματα ρυθμικής γυμναστικής και μοντέρνου χορού της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας με υπεύθυνες τις κ.κ. Αγγελική Σουμπάση, Ματθαίου Γεωργία και Βράντση Ελένη.
Ακλούθησε στο 1ο-2ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας χοροθέατρο της Λέσχης Πολιτισμού Φλωρινας με υπεύθυνες τις κ.κ. Βιβή Κοσκοσά και Φανή Βράντση.
Οι χθεσινές εκδηλώσεις έκλεισαν με ποντιακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας και της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑΣ» Αμμοχωρίου.

22082014 1

Το σημερινό και το αυριανό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Περισσότερα...

21.08.2014 - Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014 η τρίτη ημέρα των Πολιτιστικών Δρώμενων 2014 του Δήμου Φλώρινας (Foto +Video)

 

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014 η τρίτη ημέρα των Πολιτιστικών Δρώμενων 2014 του Δήμου Φλώρινας.

Συγκεκριμένα, στις 19:30 στο 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας παρουσιάστηκε πρόγραμμα χορευτικής γυμναστικής του ΠΑΣ Φλώρινας με υπεύθυνη την κ. Θεοχαροπούλου Βασιλική.
Αμέσως μετά ακολούθησε πρόγραμμα ρυθμικής γυμναστικής με υπεύθυνη την κ. Ιορδάνου Γεωργία.
Η βραδιά έκλεισε, στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο, με ένα μουσικό αφιέρωμα από την ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης», όπου μας παρουσίασε έργα του μεγάλου δημιουργού, που φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από το θάνατό του. Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου Φλώρινας με το Σύλλογο Θεσσαλών & Φίλων Ν. Φλώρινας και την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Φλώρινας, παρακολούθησε πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών, που διασκέδασε τραγουδώντας αλλά και χορεύοντας με τις μεγάλες μουσικές επιτυχίες.

20082014 3

 

Το σημερινό και το αυριανό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Περισσότερα...

20.08.2014 - Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 19 Αυγούστου 2014 η δεύτερη ημέρα των Πολιτιστικών Δρώμενων 2014 του Δήμου Φλώρινας (Foto+Video)

 20082014 1

 Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 19 Αυγούστου 2014 η δεύτερη ημέρα των Πολιτιστικών Δρώμενων 2014 του Δήμου Φλώρινας.

Συγκεκριμένα, στις 20:30 στο 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας ο Σύλλογος Γυναικών ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπλατάνου «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Καλλινίκης «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ», ο Αθλητικός, Μορφωτικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΑΣ» Αχλάδας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» Σιταριάς παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.
Αμέσως μετά στο 1ο-2ο Δ.Σ. Φλώρινας παρακολουθήσαμε μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας στη θεατρική παράσταση «Λυσιστράτη σε Ανασχηματισμό». Ένα εγχείρημα των παιδιών που από ότι φάνηκε ενθουσίασε το πολυπληθές κοινό, αφού το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Περισσότερα...

19.08.2014 - Επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2014 του Δήμου Φλώρινας (Foto+Video)

19082014 1

Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2014 του Δήμου Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014, η διάρκεια των οποίων θα είναι εφτά ημέρες μέχρι και την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014.
Συγκεκριμένα, χθες οι Φλωρινιώτες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν στο χώρο του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας, τους κανταδώρους Γ' Η-Λικίου οι οποίοι με το δικό τους τρόπο, μας ταξίδεψαν σε ρομαντικές εποχές, ενώ στο χώρο του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου ακολούθησαν χορευτικά συγκροτήματα από το Αρμενοχώρι, τη Βεύη, το Μεσοχώρι και τη Μ.Κ.Ο. Πελαγονία- Χορευτικός Όμιλος Κεσίδη.
Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Δημήτριος Χήρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πρεσπών κ. Πασχαλίδης και εκπρόσωποι φορέων.
Κατά την επίσημη έναρξη, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος στο χαιρετισμό του είπε:
«Πιστοί στην αμοιβαία υπόσχεση μας, βρισκόμαστε και πάλι όλοι μαζί σε μια ξεχωριστή βραδιά για τη Φλώρινα και τους πολίτες της. Για μια βδομάδα θα ζήσουμε ό,τι ξεχωριστό πολιτιστικά έχει να παρουσιάσει ο Δήμος μας, στα «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2014».
Αξίζει να επισημάνω ότι η οικονομική στενότητα δεν μας επιτρέπει να επεκτείνουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και στις Δημοτικές κοινότητες του Δήμου μας όπως θα θέλαμε και περιοριζόμαστε αναγκαστικά μόνο στην πόλη της Φλώρινας. είμαστε όμως παρόντες στις τοπικές τους γιορτές τις οποίες στηρίζουμε.

 

Περισσότερα...

19.08.2014 - Εγκαίνια του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας

Παρουσία της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων κ. Βάσως Κόλλια θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας, την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 και ώρα 20:00, στο χώρο του κέντρου στην οδό Στεφάνου Δραγούμη 4 (εντός Στοάς Τέγου) στον 2ο όροφο.
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00πμ έως τις 16:00, με τηλέφωνο επικοινωνίας: 23850 24081, fax: 23850 24083 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και απευθύνεται σε όσες κυρίες έχουν δεχτεί οποιασδήποτε μορφής βία.

18.08.2014 - Πρόγραμμα της Δημιουργικής Αθλητικής Εβδομάδας

Το πρόγραμμα της Δημιουργικής Αθλητικής Εβδομάδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως και τις 24 Αυγούστου 2014 στο ΔΑΚ Φλώρινας (γήπεδο ποδοσφαίρου), στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου, για τις δύο πρώτες μέρες περιλαμβάνει:
Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Αυγούστου 2014
Θα παρευρεθούν και θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Αθλητικής Εβδομάδας από 18:00 έως 21:00:
1. Ιάσωνας Ιωαννίδης, Φλωρινιώτης αθλητής της ΓΕΦ, Πρωταθλητής Ελλάδος στα 5000μ, τελειόφοιτος ΤΕΦΑΑ.
2. Νικολέτα Λαδά, Βαλκανιονίκης στο Βάδην, πρώην αθλήτρια της ΓΕΦ και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, καθηγήτρια φυσικής αγωγής
3. Στέλιος Κεσίδης, πρωταθλητής στο άλμα σε ύψος ,πρώην αθλητής της ΓΕΦ και ΟΦΚΑ Σερρών, καθηγητής φυσικής αγωγής
4. Νίκος Πετρόπουλος, προπονητής ποδοσφαίρου, εργάζεται στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού στην Αθήνα, καθηγητής φυσικής αγωγής.

18.08.2014 - Αλλαγή ημερομηνία διεξαγωγής του 2ο Τουρνουά Μπάσκετ 3x3

Σας γνωρίζουμε ότι το 2ο Τουρνουά Μπάσκετ 3x3, το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου, αναβάλλεται και αντί των προγραμματισμένο ημερομηνιών 19-20 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Αυγούστου 2014, στον ίδιο χώρο και τις ίδιες ώρες.
Επίσης, η ποντιακή βραδιά την Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014, θα πραγματοποιηθεί στο 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας και όχι στο 1ο-2ο Δημοτικό Σχολείο.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Δήμου Φλώρινας - Πολιτιστικά Δρώμενα 2014

14.08.2014 - Δηλητηριασμός σκυλιών από φόλα στην Φλώρινα

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε θεατές αποτρόπαιων ενεργειών, καθώς βρέθηκαν στην πόλη της Φλώρινας σκυλιά τα οποία είχαν δηλητηριαστεί από φόλα. Κάποια, κατάφεραν να σωθούν κάποια άλλα όμως δυστυχώς όχι. Τα σκυλιά αυτά είχαν στειρωθεί, τσιπαριστεί και εμβολιαστεί από το Δήμο Φλώρινας και στη συνέχεια είχαν αφεθεί στο φυσικό τους περιβάλλον όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Τα σκυλιά αυτά, φέρουν χρωματιστό λουράκι, εφόσον δεν τους έχει αφαιρεθεί.
Ο Δήμος Φλώρινας καταγγέλλει τέτοιου είδους ενέργειες οι οποίες προσβάλλουν το σύνολο των συνδημοτών μας. Δε πιστεύουμε σε καμία περίπτωση, ότι αυτές οι απαράδεκτες κινήσεις, οι οποίες οδηγούν σε βίαιο θάνατο ζωντανές υπάρξεις, μπορούν να χαρακτηρίσουν τους Φλωρινιώτες.
Είναι γεγονός ότι στην πόλη της Φλώρινας, υπάρχουν αδέσποτα, τα οποία όμως δεν ήρθαν σε μια νύχτα, αλλά συγκεντρώθηκαν σιγά σιγά, από την ασυνειδησία των ιδιοκτητών τους που τα βαρέθηκαν και τα εγκατέλειψαν. Με το πρόγραμμα στείρωσης το οποίο εφαρμόσαμε σε 200 σκυλιά ήδη και το οποίο θα συνεχιστεί, ευελπιστούμε ότι σε βάθος πενταετίας το πρόβλημα αυτό θα λυθεί, ως ένα πολύ μεγάλο βαθμό.
Με τη συμβολή και την ευαισθησία όλων μας, και με σεβασμό σε κάθε ζωντανή ύπαρξη, θα μπορέσουμε να συνυπάρξουμε όλοι σε αυτό το Δήμο.

14.08.2014 - Συνεδρίασε την Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας (Foto)

14082014 3

Υπό την Προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Αντώνη Σίπκα και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, κ. Βοσκόπουλου Γιάννη συνεδρίασε την Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με δεκαπέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1 «Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 85/2014 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας σχετικά παραχώρηση της αίθουσας Κ.Ε.Φ.Ο. Αρμενοχωρίου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρμενοχωρίου»,με εισηγήτρια την κα Ελένη Γκορτσίλα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας.
2 «Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 86/2014 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας σχετικά με την ΣΤ΄ Τροποποίηση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014 του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κα Ελένη Γκορτσίλα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας.
3 «Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 87/2014 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας σχετικά με πρόσληψη προσωπικού με δίμηνη σύμβαση», με εισηγήτρια την κα Ελένη Γκορτσίλα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας.
4 «Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης για την πράξη ¨ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Δ.Α.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 4178/2013 ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ¨», με εισηγήτρια την κα Ελένη Γκορτσίλα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας.
5 «Έγκριση διενέργειας προμήθειας υγρών καυσίμων, προϋπολογισμού 15.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23% με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης», με εισηγήτρια την κα Φανή Παπαϊωάννου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
6 Έγκριση αποτελεσμάτων απολογισμού Β΄ Τριμήνου χρήσης 2014 του Δήμου Φλώρινας, με εισηγήτρια την κα Φανή Παπαϊωάννου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
7 «Σχετικά με την συγκρότηση Επιτροπής (Παραλαβής προμήθειας εξοπλισμού Σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής δήμου Φλώρινας) του άρθρου 28 ν.11389/1993 (Ενιαίου κανονισμού προμηθειών Τοπικής Αυτοδιοίκησης) για το έτος 2014», με εισηγήτρια την κα Φανή Παπαϊωάννου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
8 «Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Φλώρινας έτους 2014», με εισηγητή τον κο Μιχάλη Καρακόλη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

14082014 1
9 Ανάκληση των αποφάσεων που αφορούν την μελέτη «Ανάπλαση τμήματος ποταμού Σακουλέβα από την γέφυρα των δικαστηρίων έως την οδό Βουκεφάλα», με εισηγητή τον κο Δημήτριο Θεοδοσίου, αναπληρωτή Προϊστάμενο Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών, Υδραυλικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων, Συγκοινωνιών και Εγκαταστάσεων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.
10 «Έγκριση παραλαβής της μελέτης ¨Αποπεράτωση βιολογικού καθαρισμού Αγ. Παρασκευής-Πολυπλατάνου¨», με εισηγητή τον κο Δημήτριο Θεοδοσίου, αναπληρωτή Προϊστάμενο Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών, Υδραυλικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων, Συγκοινωνιών και Εγκαταστάσεων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.
11 «Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τίτλο "Ανάπλαση τμήματος ποταμού Σακουλέβα από την γέφυρα των δικαστηρίων έως την οδό Βουκεφάλα"», με εισηγητή τον κο Δημήτριο Θεοδοσίου, αναπληρωτή Προϊστάμενο Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών, Υδραυλικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων, Συγκοινωνιών και Εγκαταστάσεων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.
12 «Έγκριση της υπ' αριθμ. 107/2014 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας, σχετικά με τοποθέτηση πινακίδων», με εισηγητή τον κο Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
13 «Έγκριση της υπ' αριθμ. 108/2014 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας, σχετικά με τοποθέτηση πινακίδων και κολωνακίων επί των οδών Δράμας και Ηπείρου», με εισηγητή τον κο Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
14 «Σχετικά με αποδοχή ποσού 114.616,55 Ευρώ (καθαρό 114.444,63 Ευρώ) για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας».
με εισηγητή τον κο Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας. και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Φλώρινας.
Όλα τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
15 «Σχετικά με αλλαγή έδρας του Νηπιαγωγείου Τροπαιούχου», με εισηγητή τον κο Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Ρασάικος Τραϊανός και Μπέλτσος Αθανάσιος δήλωσαν «παρών».

14082014 2

13.08.2014 - Την Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 επισκέφθηκε το Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Βοσκόπουλο Ιωάννη, ο νέος διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας κ. Χήρας Δημήτριος

13082014 1

Την Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 επισκέφθηκε το Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Βοσκόπουλο Ιωάννη, ο νέος διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας κ. Χήρας Δημήτριος.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Βοσκόπουλου συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο Φλώρινας και αντάλλαξαν προτάσεις για τρόπους αντιμετώπισής τους στοχεύοντας πάντα στην ποιότητα ζωής των πολιτών.
Κατά τη λήξη της συνάντησης ο κ. Δήμαρχος ευχήθηκε καλή θητεία και σταδιοδρομία στο νέο διευθυντή καθώς και καλή διαμονή στη Φλώρινα.

09.08.2014 - Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βοσκόπουλος Γιάννης, για την πορεία του έργου της τηλεθέρμανσης, την Παρασκευή 08 Αυγούστου 2014, στο χώρο του βιολογικού σταθμού (Foto+Video)

09082014 1

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βοσκόπουλος Γιάννης, για την πορεία του έργου της τηλεθέρμανσης, την Παρασκευή 08 Αυγούστου 2014, στο χώρο του βιολογικού σταθμού.
Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Φλώρινας κ.κ. Καραγκιοζίδης, Καρακόλης, Μπαρδάκας, Ευαγγέλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σίπκας Αντώνης, η Διευθύντρια της ΔΕΥΑΦ κ. Αβραμοπούλου Ερμιόνη, η κ. Μούσιου-Μυλωνά Όλγα καθώς και υπάλληλοι της εταιρίας.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας δήλωσε τα εξής:
«Βρισκόμαστε στο χώρο που γίνεται η θεμελίωση της τηλεθέρμανσης του λεβητοστασίου, του αντλιοστασίου και όλων των απαραίτητων κτιρίων για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης. Όπως είχαμε πει και στα εγκαίνια «σύντομα θα ξεκινήσουν οι υπόλοιπες εργασίες» και σήμερα διαπιστώνουμε ότι ξεκίνησε η σκυροδέτηση των θεμελίων.
Πιστεύουμε ότι μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση όλων των θεμελίων, θα έχει μπει το γκρό μπετόν, δηλαδή το τσιμέντο δαπέδου και θα προχωρήσουμε στις κολώνες.
Συγχρόνως, θα ξεκινήσει κιόλας η εκσκαφή και η τοποθέτηση των αγωγών. Από πληροφορίες που έχουμε από τον εργοταξιάρχη, τον υπεύθυνο δηλαδή της κοινοπραξίας αρχές-μέσα Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η εκσκαφή για τον κεντρικό αγωγό μεταφοράς ζεστού νερού από το εργοστάσιο της Μελίτης και μετά από 15-20 ημέρες θα ξεκινήσει και η εκσκαφή μέσα στην πόλη».

09082014 5 09082014 3

Ο κ. Δήμαρχος συμπληρωματικά ανέφερε ότι η πορεία των εργασιών συμβαδίζει μερικώς με το χρονοδιάγραμμα, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που δεν ωφέλησαν να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες, γιατί για τη θεμελίωση κτιρίων δεν πρέπει να υπάρχουν βροχοπτώσεις.
Η κοινοπραξία που έχει πάρει το έργο έχει κάνει αναθέσεις σε υπεργολάβους, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για το ποια και πόσα άτομα θα απασχοληθούν. Η επιθυμία και εντολή μας είναι να προτιμηθούν άτομα από τη Φλώρινα και σε περίπτωση έλλειψης να αναζητηθούν από τις γύρω περιοχές.
Κλείνοντας ανέφερε ότι για την πλήρη ανάπτυξη του έργου θα εργαστούν συνολικά πέντε συνεργεία και θα απασχοληθούν 125 άτομα.

 

Περισσότερα...

07.08.2014 - Με μέλη του Προεδρείου του ΚΤΕΛ Φλώρινας και στελέχη του κέντρου Συμβουλευτικής Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας συναντήθηκε την Πέμπτη 07 Αυγούστου 2014 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος στο γραφείο του (Fo

07082014 4

Με μέλη του Προεδρείου του ΚΤΕΛ Φλώρινας και στελέχη του κέντρου Συμβουλευτικής Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας συναντήθηκε την Πέμπτη 07 Αυγούστου 2014 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος στο γραφείο του.
Στη συνάντηση συζητήθηκε η συνεργασία μεταξύ του ΚΤΕΛ και του Δήμου, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό από τα μέλη του ΚΤΕΛ, κ. Φουδούλη και κ. Γκέσο.
Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Φλώρινας λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή επί της οδού Στεφάνου Δραγούμη 4, εντός Στοάς Τέγου, στο 2ο όροφο από τις 08:00πμ έως τις 16:00, με τηλέφωνο επικοινωνίας: 23850 24081, fax: 23850 24083 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 07082014 5

 

 

07.08.2014 - Στην επίβλεψη του δρόμου Πολυπλάτανου- Άνω Καλλινίκης προχώρησε την Τρίτη 05 Αυγούστου 2014 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος (Video+Foto)

07082014 2

Στην επίβλεψη του δρόμου Πολυπλάτανου- Άνω Καλλινίκης προχώρησε την Τρίτη 05 Αυγούστου 2014 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Ο κ. Βοσκόπουλος ενημερώθηκε για την πορεία του έργου, για τις εργασίες που θα λάβουν χώρα και για το χρονοδιάγραμμά του. Μαζί με τον κ. Βοσκόπουλο ήταν και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Αντωνιάδης.
Ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία του έργου, ενώ συνομιλώντας με τον υπεύθυνο της εταιρείας ενημερώθηκε για την πορεία άλλων έργων που εκτελούνται στην περιοχή και ζήτησε την ασφαλτόστρωση του αεροδιαδρόμου στην πόλη της Φλώρινας.

Περισσότερα...
  • eservices
    Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες
  • apofaseis
    Αποφάσεις

Δήμος Φλώρινας

Μεγάλου Αλεξάνδρου 97

Φλώρινα, ΤΚ 53100

Τηλ. Κέντρο 23853 51000